vendredi 23 octobre 2015

En daar is Android 5.0.2 Lollipop op de Nederlandse Samsung Galaxy Alpha (unbranded)


Heel wat Galaxys kregen hun dosis Lollipop al, maar de Samsung Galaxy Alpha stond nog in de rij. Tot nu, althans, want Android 5.0.2 wordt op dit moment uitgerold naar de unbranded versie van het toestel. Voor Vodafone’s branded toestelvariant was hij er al sinds de zomer.

samsung-galaxy-alpha-montage-6

Gisteravond al kregen de eerste gebruik(st)ers met een unbranded – dus niet direct bij een provider gekocht toestel – Galaxy Alpha de update naar Android Lollipop. Zorg, voordat je aan de update begint, dat je in ieder geval genoeg vrije ruimte op jouw toestel beschikbaar hebt – 3 GB is voldoende.

Uiteraard brengt Lollipop een aantal flinke vernieuwingen naar de Galaxy Alpha, waaronder het nieuwe notificatiesysteem, en het zogeheten Material Design.

Omdat de firmware die op dit moment wordt aangeboden vrij recent is, zijn een aantal zwakke plekken van het Stagefright lek al gedicht –  maar nog niet allemaal. Hopelijk volgt een update om dit volledig op te lossen op korte termijn.

Heb jij de update al geïnstalleerd op jouw Galaxy Alpha? Deel jouw ervaringen hieronder, en laat weten wat je zoal voor nieuws tegenkomt!

(dank, Jan e.a.)

 




Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire