mercredi 21 octobre 2015

Samsung Galaxy S4 krijgt zeer spoedig update met Stagefright patch


De Galaxy S4 is misschien niet meer de allerjongste telefoon, maar het toestel is en blijft populair. En verdient dus een update naar de laatste veiligheidstandaard. Deze update is er bijna – wij checkten ‘m alvast.

samsung-galaxy-s4-update-stagefright-patch-fix-nederland

Testresultaten van Zimperium’s Stagefright detector app (Play Store HIER)

Enige tijd geleden werd Stagefright ontdekt – een gezellig naam voor een aantal ‘zwakke plekken’ in het Android besturingssysteem waar ook de Galaxy S4 op draait. Samsung beloofde deze kwetsbaarheid te dichten op haar toestellen

In Duitsland wordt op dit moment al een update uitgerold voor de Galaxy S4 die de allernieuwste firmware – XXUHOJ2 – naar het toestel brengt. Met een recente builddate van 8 oktober is de hoop op een volledige fix voor Stagefright gerechtvaardigd. Deze verwachting wordt dan ook waargemaakt: alle tot nu toe bekende ‘gaten’ worden door deze update gedicht.

Deze update is op het moment van schrijven nog niet beschikbaar in Nederland – wij testten de Duitse unbranded variant. Maar het kan niet lang duren of de nieuwe, veilige software wordt ook in ons land uitgerold. Daarbij is het natuurlijk altijd afwachten wanneer welke Galaxy S4 variant aan de beurt komt – inmiddels zijn er nogal wat versies van het toestel ten slotte (unbranded, branded, Deep Black, Value Edition).




Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire