mardi 13 octobre 2015

Samsung Galaxy S6 Edge Plus tip voor gamers: Game Tuner


De hardware van de Samsung Galaxy S6 Edge Plus is indrukwekkend, en zelfs de accuduur is dik in orde. Maar wat als je wilt gamen zonder je batterij teveel te belasten, of liever een hogere framerate hebt dan een ultrascherpe schermresolutie? Dan is er Samsung’s nieuwe Game Tuner app.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-game-tip-game-tuner-app-instellingen-aanpassen-resolutie-framerate

Het Super Amoled scherm van de Galaxy S6 Edge Plus heeft met zijn 2560 bij 1440 pixels een behoorlijke hoge resolutie, met het daarbij behorende haarscherpe beeld. Echter, lang niet alle games zijn gebaad bij een dergelijke hoge resolutie, zeker niet als dit ten koste gaat van de framerate – het aantal beelden per seconde dat je te zien krijgt, en waarmee je een spel speelt.

Samsung is zich bewust van deze situatie, en heeft net haar speciale Game Tuner app gelanceerd. Daarmee kun je instellen op welke schermresolutie je een game wilt spelen, en op hoeveel frames per seconde het allemaal moet gaan gebeuren. Je kunt dit globaal instellen, of – zo je wilt – per game.

Dat bescheidener instellingen daarbij ook nog eens een stuk vriendelijker zijn voor de accu van je S6 Edge Plus spreekt voor zich. Dus als jouw treinreis nog een paar uur duurt, kun je je speelplezier drastisch verlengen door de instellingen van je favoriete game aan te passen.

Overigens kun je Game Tuner ook gebruiken om spellen die van zichzelf níet gebruik maken van de extreem hoge resolutie van de Galaxy S6 Plus Edge te dwingen dit wel te doen.

Al met al is Game Tuner een fijne app voor iedereen die net wat serieuzer spelletjes speelt op zijn of haar Galaxy S6 Edge Plus. Het wachten is nu tot de app ook andere telefoons – waaronder de ‘gewone’ Galaxy S6 en S6 Edge, maar ook oudere modellen – ondersteunt. Dit soort handigheidjes zijn tenslotte fijn op nagenoeg iedere smartphone.

Je vindt Game Tuner in de Play Store HIER – voor nop, welteverstaan.

(via)




Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire